Automata világítás – Éjszakai fény

NYUGODT PIHENÉS OKOS MEGOLDÁSOKKAL

Bizonyára előfordult már Önnel is, hogy fel kellett kelnie éjszaka valamiért. Elmenni WC-re, megszomjazott, sír a gyerek, esetleg ugat a kutya…stb. Ha teljesen sötét van otthon, akkor csak botorkál, vagy rálép valamire, viszont ha felkapcsolja a villanyt, akkor másokat is felébreszthet. Bármi legyen is, ha történik valami, akkor Ön is csak forgolódik majd órákon át az ágyában.

automata világítás

Szerencsére az okosotthonok ezt a problémát is megoldják, hiszen az automata világításvezérlés egy valamire való rendszerben alapfunkció. Miután intelligens otthona automatikusan éjszakai üzemmódba állt, aktiválódik az éjszakai fény funkció is. Ez azt jelenti, hogy bármerre is megy a lakásba, egy halvány fény fogja elkísérni. Egy kellemes fényerejű éjszakai fény. Ez lehet a meglévő fényforrások fényerő-szabályzott fénye, vagy egy külön erre a célra telepített, kifejezetten éjszakai fénynek szánt világítótest is.

Ha éjszaka felkel, semmit nem kell tennie, csak induljon el. A fény oda kíséri majd, ahova tart. Dolga végeztével csak visszatér ágyához, lefekszik, majd kisvártatva a fények is kialszanak. Ilyen egyszerű az egész.

Automata világítás, éjszakai fény kisgyerekes családoknál

Az éjszakai fény kisgyerekes családoknál is kiválóan alkalmazható. Sok gyerek fél a sötétben, de miért kellene ehhez egész éjjel felkapcsolva hagyni egy lámpát? A gyerekek többnyire megnyugszanak, ha nincs teljesen sötét a szobában. Ezért ha a gyermek már elaludt, azt érzékelik a szenzorok és lekapcsolják az éjszakai fényt. Ha netán éjjel újra felébredne, a rendszer ezt szintén érzékeli, és felkapcsolja neki a lámpát. Persze csak egy szolid fényforrást, hogy gyermek se kelljen fel teljesen. Körbenéz, mindent rendben talál és alszik tovább. Kisvártatva a fény is újra kialszik. 10 alkalomból legalább 5 alkalommal sírás nélkül megúszhatja. Egy nyugodt éjszaka után valószínűleg nyugodtabb nappal is következik mind a gyereknek, mind a szülőnek 🙂

Szép álmokat.

Fektessen be éjszakai nyugalmába! Tájékozódjon munkatársainktól, ossza meg velünk elképzeléseit.


Érdekes lehet még Önnek az alábbi pár témakör is:

Melegvíz azonnal
Intelligens épületgépészet