Biztonságtechnika, avagy készüljön fel a váratlan eseményekre!

Minden, ami az otthon védelmét szolgálja, az a biztonságtechnika része. Legyen az betörésvédelem, intelligens világításvezérlés, tűzvédelem, vagy vízkár elleni védelem. Ezek külön-külön is megvásárolható egységek, de egy okosotthon mindezeket egy rendszerben egyesíti, azok működését összehangolja, távolról lekérdezhetővé- és irányíthatóvá teszi.

Vagyonvédelem – Betörésvédelem

A Fibaro okosotthon rendszerével alapszintű vagyon- és betörésvédelem biztosítható. Mozgásérzékelők és nyitásérzékelők segítségével lefedhetők a belső terek és a nyílászárók. Ezek az eszközök a távollét ideje alatt óvják otthonát az illetéktelen behatolóktól, illetve probléma esetén a rendszer értesítést küld mobiltelefonjára. Egyéb modulokkal kiegészítve 24 órás diszpécserszolgálathoz is kapcsolható. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a rendszer elsősorban nem vagyonvédelmi eszköz, hanem egy intelligens házvezérlő, amelynek nem mellesleg riasztórendszer funkciója is van. Nem MABISZ engedélyes. Amennyiben Önnek már van meglévő riasztóberendezése, a Fibaro okosotthon rendszere azzal könnyedén összekapcsolható, így bővítve annak a már meglévő funkcióit.

 

Biztonságtechnika és a Világítás

Nem is gondolná az ember, hogy a világítás intelligens vezérlésével is lehet fokozni az otthon biztonságát. Tételezzük fel, hogy Ön elutazott és senki nincs a lakásban. Hogyan lehet mégis azt elérni, hogy egy kívülálló szemével úgy tűnjön, otthon tartózkodunk? Itt jön képbe az okosotthon világításszimulációs képessége, amelynek segítségével véletlenszerűen lehet ki- és bekapcsolni a világítást, azt az érzetet keltve, mintha nyüzsögne az élet a házban. A behatolási szándék elrettentésére ez egy kiváló funkció.

Tűz- és füstérzékelés

 Biztonságtechnika

A biztonságtechnika része a tűz- és füstérzékelés is. Lehetünk otthon vagy távol, egy lakástűz mindig veszélyes. Egy okosotthonba integrált tűz- és füstérzékelőnek köszönhetően, már akkor értesítést kapunk, amikor még minden és mindenki menthető. Egy elektromos tűz, egy ottfelejtett vasaló, egy égő cigaretta mind-mind veszélyforrás, de egy intelligens házban a keletkezett kár az azonnali értesítésnek köszönhetően minimalizálható. Az intelligenciának köszönhetően egy tűzriasztásnál automatikusan felhúzódnak a redőnyök, az elektromos zárak kioldanak, a menekülőfények kigyúlnak, az elszívórendszer beindul, mind azt szolgálva, hogy sértetlenül és a leggyorsabban el tudjuk hagyni lakásunkat. Egy okosotthon vigyáz ránk.

Ellenőrzés kamerákkalBiztonságtechnika

Ma már a biztonságtechnika alapelemének számítanak a kamerarák. Egy kamerarendszer távol tartja az amatőröket és a besurranókat, ezen felül lehetőséget ad a távoli ellenőrzésre. Riasztás esetén számos folyamat elindítható. Helyben megszólal a sziréna, sötétben felkapcsolódik a világítás, az előre meghatározott mobiltelefonokra e-mail vagy push üzenet érkezik, illetve a kijelölt kamerák képe azonnal megjelenik a mobiltelefonokon. Volt már bármikor könnyebb az otthonunk ellenőrzése?

Vízkár – Vízkármegelőzés

Biztonságtechnika

Otthonunkat, nem csak a betörők vagy egy esetleges tűz veszélyeztetheti. Számolnunk kell egy esetleges vízkárral is. Beállítja a mosógép időzítőjét, hogy mire hazaér, önnek már csak teregetni keljen. Mire hazaér már az eláztatott alsó szomszédja vagy az vízben úszó lakása fogadhatja. De említhetném az önfeledten pancsoló gyermeket vagy egy csőrepedést. Mindegyik helyzet képes olyan kárt okozni, ami sok kellemetlenségbe és pénzébe kerülhet. De otthonunk erre is figyel és azonnali értesítést küld, amint kifolyó vizet érzékel. Szükség esetén pedig azonnal áramtalanítja a vizes blokkot, vagy akár az egész lakást, de a vizet is képes elzárni, ezzel minimalizálva a kárt.

Fektessen be otthona biztonságába! Tájékozódjon munkatársainktól, ossza meg velünk elképzeléseit.


Érdekes lehet még Önnek az alábbi pár témakör is:

Fűtés optimalizálás
Redőnyvezérlés