Takarékoskodik ön helyett

ENERGIAMENEDZSMENT: EGY OTTHON, AMI TAKARÉKOSKODIK ÖN HELYETT

Energiamenedzsment

Ön mennyi áldozatot hoz azért, hogy családja kényelemben és biztonságban élhessen?
Mennyi pénzt emészt fel ennek a megérdemelt életvitelnek a fenntartása?

Belemer egyáltalán gondolni, mekkora befektetést igényelne a legmodernebb fűtési, hűtési és elektromos rendszerének modernizálása, hogy a felhasznált energia 15 – 30 százalékát megtakarítsa?

Ha a kérdések bármelyikére adott válasz aggodalommal tölti el, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Ismerje meg érveinket egy kiforrott, modern és gazdaságos rendszerről, ami igazán önt szolgálja.

Ha egy vállalkozás 2 – 3 éven belül nyereségessé válik, majd ezt követően évről – évre ilyen mértékű pozitív mérleget mutat, arra azt mondjuk, hogy jó befektetés volt! Ha ebben a szemléletben közelítjük meg a dolgot, – és miért is ne tennénk – akkor ön is elmondhatja: a lehető legjobb döntést hozta meg, hogy befektetett a jövőbe.

A legmagasabb költséghatékonyság a különböző egységek összehangolt működéséből jön létre. Ami azt jelenti, hogy a rendszer minden alkotóeleme kapcsolódik egymáshoz és minden újabban vásárolt eszköz beüzemelése bekapcsolódik a már meglévő rendszerünk alkotóelemeihez. A FIBARO termékek nagy előnye, hogy a teljes rendszer eszközönként is felépíthető, beépíthető fokozatosan növelve ezzel megtakarításainkat.

Egy egyszerű példával szemléltetve, a meglévő rendszerhez kapcsolunk egy nyitásérzékelőt.

Az alábbi funkciók bővülnek:

Az ajtó nyitásával elindulhat az előre programozott világítási rendszer, mely szerves részét képezheti a biztonsági rendszernek, így elindítva a riasztást.

Hőmérséklet érzékelőjének köszönhetően hatékonyan segíthet a fűtés optimalizálásban, valamint hirtelen hőmérséklet emelkedés észlelésekor figyelmeztethet egy esetleges tűz kialakulására.

Információt kapunk arról, melyik ajtó vagy ablak van jelenleg nyitva, vagy esetleg zárva.

Nézzük hogyan is érhető el mindez a gyakorlatban:

Nincs többé elpocsékolt elektromosság:

 

Reggel a család sürög-forog, mindenki kapkod, itt-ott egy felkapcsolva maradt villany, egy rádió, egy TV. Bosszantó lehet még elindulás előtt azt is ellenőrizni, mit nem kapcsoltunk ki és a távozás után azon gondolkodni, hogy vajon az emeleten vagy a gyerekek szobájában körülnéztünk-e egyáltalán.
Ön is rendszeresen átéli ezt?
Ezentúl ez másképp lesz, mert amikor becsukja maga mögött az ajtót, egyszeriben minden elcsendesedik. Kialszanak a fények, a vasaló kikapcsol, a hajsütővas kihűl és minden fogyasztási hely, melyekre nincs szükség lekapcsolódnak a hálózatról. Biztosítva ezzel önöknek a nyugalmat és biztonságot. Amikor hazaérünk és belépünk a kapun, szenzorok követik lépteinket, hogy fénnyel biztosítsák számunkra a biztonságos bejutást. A bejárati ajtónál kikapcsoljuk a riasztót, a kinti fényt felváltja az előszoba a konyha és a nappali fénye.

Lehetőségek végtelen tárházát hozhatjuk létre a FIBARO, BUTTON névre hallgató gombjaival. 6 különböző gombnyomási stílust képes felismerni, amivel egy gombnyomással több dolgot is aktiválhat, kapcsolhat ki.

Ma a TV előtt vacsorázik, szokott ilyet. Az előre beállított kombinációval kattint a FIBARO BUTTON gombon. Ennek hatására a nappalin kívül minden helyiségben kialszik a fény és bekapcsol a TV. Ha lepihent a család ugyanezen előre beprogramozott gombnyomással lekapcsolhatjuk az összes égve maradt égőt és fölöslegesen fogyasztót. Hát nem kellemesebb így? Nem marad égve és nem is kell, hogy kikeljen az ágyból egy felkapcsolva maradt lámpa miatt.
Nálunk a kényelem és a praktikum, kéz a kézben jár!

Nincs többé túl- és alulfűtött ház:

 

EnergiamenedzsmentMindenki életében van egy rendszer, egy viszonylag könnyen behatárolható napirend. Reggel felkel és kellemes meleg fogadja. Ez ideális a reggeli mosakodáshoz, öltözködéshez. A gyerekek sem fáznak a takaró alól kibújva, pizsamában rohangálva. Amikor már ténylegesen készülődünk az induláshoz a hőmérséklet csökken, egészen egy olyan szintig, ahonnan még könnyen visszafűthető az otthonunk és az lakásban hagyott kiskedvenceink sem fáznak. A fűtés nem marad magára nap közben sem, mert a redőny automatikus szabályozásának köszönhetően ott van mindig felhúzva, ahol a nap besüt a lakásba hozzásegítve ezzel a házat a beállított hőmérséklet költséghatékonyabb fenntartásához. Lassan készülődik haza a munkából, de az otthona vár önre, számít az érkezésére. Már úton van, és otthonában szépen kúszik felfelé a hőmérséklet. Amikor belép az ajtón, már az áhított, kellemes környezet fogadja. A gyerekek szobája még nincs felfűtve, hiszen ők még nincsenek itthon, de lassan már melegszik, hamarosan érkeznek. Az alvási hőigénye is mindenkinek más, így természetesen lefekvéskor ezek az értékek is beállítódnak, ha arra kerül a sor. Így nyugodt mindenki álma. Pláne hogy holnaptól egy hét nyaralás. De ezt már tudattuk otthonunkkal, felkészülten várja pihenésünket.
Hazavihetjük a jövőt, hogy a jelenünké tegyük!

Összefoglalva:
  • A világítás összhangban van érkezésünkkel, távozásunkkal és a mozgásunkkal is
  • A fűtés/hűtés minden helyiségben külön-külön automatikusan és egyedileg is szabályozható.
  • Az intelligens dugaljakkal mérhetjük, menedzselhetjük fogyasztási helyeinket, előre programozva és esetileg.
  • Minden rendszer mobilon, számítógépen nyomon követhető, ellenőrizhető és befolyásolható.

Fektessen be a jövőjébe! Tájékozódjon munkatársainktól, ossza meg velünk elképzeléseit!