Időjárásfigyelő öntözőrendszer

Ma már nem kérdés, hogy ha szép kertet akarunk, akkor azt öntözni is kell. Talán arról sem kell senkit meggyőzni, hogy mindezt valamilyen öntözőrendszerrel érdemes végezni (Pl.: Hunter), hiszen nem túl idő- és víztakarékos slaggal a kézben órákon át locsolni. Ha egy igazán profi megoldást szeretne, akkor egy időjárásfigyelő öntözőrendszer az igazi megoldás, amely össze van kapcsolva intelligens automatikával.

időjárásfigyelő öntözőrendszer

Miért van szükség egy időjárásfigyelő öntözőrendszer és egy intelligens vezérlés összekapcsolására? 

Önmagában egy időjárásfigyelő öntözőrendszer kevésnek bizonyulhat egy szép és egészséges kerthez. Hogy a kert számára minden ideális legyen nem csak azt kell figyelembe venni, hogy milyen az aktuális hőmérséklet, esik e az eső, vagy fúj e a szél. Egy intelligens rendszer képes ezeken felül a páratartalom, a talaj nedvességtartalma, a napsugárzás intenzitása, valamint a napszak függvényében irányítani a kerti öntözőrendszert. 

Miért érdemes ennyiféle paramétert figyelni? 

Egy időjárásfigyelő öntözőrendszer általában csak azt figyeli, hogy esik e az eső. Ha esik, akkor letiltja az öntözést. A hozzáadott intelligencia segítségével könnyűszerrel elkerülhető, hogy például este elinduljon a locsolás, ha egész délelőtt esett. Talajszondák segítségével pontosan meghatározható, hogy egy-egy területen szükséges e locsolni és ha igen, akkor mennyi ideig működjön az öntözőrendszer. E technológia alkalmazásával elkerülhető a túlöntözés is.

Magas páratartalom mellett szintén kevesebb vízre van szükség. A rendszer pontosan tudja mekkora a külső páratartalom, és ennek figyelembe vételével végzi az öntözést. Az előre programozott intelligencia és az időjárásfigyelő öntözőrendszer segítségével nem csak hogy a leghatékonyabb az öntözés, de lényegesen kevesebb víz is kell hozzá. A kevesebb vízhasználat kíméli a környezetet, és ha a szivattyú is kevesebbet megy, értelemszerűen energiát is megtakarít.

Egy intelligens öntözőrendszer természetesen nem csak egy otthoni kertben használható. Üvegházakban, mezőgazdasági területeken egyaránt optimális nedvességszinten tartja a talajt. Az internetes elérésnek köszönhetően az öntözőrendszer működése távolról ellenőrizhető és szükség esetén be lehet avatkozni a folyamatokba. 

Fektessen be otthonába! Tájékozódjon munkatársainktól, ossza meg velünk elképzeléseit.


Érdekes lehet még Önnek az alábbi pár témakör is: