INTELLIGENS ÉPÜLETGÉPÉSZET: EGY INTELLIGENS OTTHON KÉNYELMES, GAZDASÁGOS ÉS VÉDELMEZ MINKET!

intelligens épületgépészet

Hogy mi is az intelligens épületgépészet? Mi generálta létrejöttét? Talán az, hogy a növekvő elvárásoknak köszönhetően ma már egy otthon kényelmét, és gazdaságos működtetését ne csak az épület, a technikai megoldások képezzék, hanem mindezek összehangolt egysége.

Eddig ami biztonságos volt nem feltétlenül volt kényelmes és ami kényelmes volt, nem mindig felelt meg a gazdaságosság szempontjainak.

Az intelligens épületgépészet,  köszönhetően a folyamatos fejlődésnek, a kevésbé gazdaságos rendszereket is nagy mértékben teszi költséghatékonnyá. Valamint olyan plusz funkciókat is kapunk, melyek összekapcsolnak egy praktikus eszközt a kényelemmel és a gazdaságossággal . De az igazi csoda, még csak nem is ebben rejlik, hanem abban, hogy az egységek összehangolhatók, a szokásainkhoz igazíthatók. Valamint, a világ bármely pontjáról ellenőrizhetőek egy okos eszközzel, ahol van internetelérés.

Pár példa a teljesség igénye nélkül:

Összehangoltság:

  • Érkezésünkkor kinyílik a kapu, ekkor automatikusan felkapcsolódik a kerti világítás, és felnyílik a garázskapu.
  • Filmnézéskor automatikusan lemegy a redőny, elhalványul a világítás, bekapcsol a hangrendszer és a tévé.
  • Füstérzékeléskor kinyílnak az ablakok, beindul a szellőztetés, a riasztási és az értesítési folyamat.

Napi rutinhoz igazodás:

  • Ébredéskor bekapcsol a hangrendszeren a lejátszási lista, fokozatosan felmegy a redőny, lefő a kávé és megtelik vízzel a kád.
  • Távozáskor lekapcsol az összes világítás, a meleg víz kör és a fűtés-hűtés is gazdaságos üzemmódba kapcsol.
  • Esti hazaérkezéskor kellemes hőmérséklet fogad a lakásban, lemennek a redőnyök, bekapcsol a fogadófény, és a meleg víz kör.

Távoli ellenőrizhetőség:

  • Legyünk bárhol, ez funkció bármikor életet és vagyont menthet! Tehát nagy szerepe van a biztonságban. Egy tűz, egy vízkár egy illetéktelen behatolás kialakulásáról már akkor értesülünk, amikor még minden és mindenki menthető.
  • A váratlan események kezelése is egyszerűen megvalósítható, egy hamarabb hazaérkezés, egy hosszabb távolmaradás vagy bármely más okból.
  • A grafikus kezelőfelületnek köszönhetően minden létező beállítás könnyen elérhető egy okoseszközzel.

Csak a képzelete szabhat határt annak, hogy milyen megoldások hozhatók még létre az intelligens épületgépészet területén.
Fektessen be a jövőjébe! Tájékozódjon munkatársainktól, ossza meg velünk elképzeléseit.