Komfort ott és akkor amikor kell!

KLÍMA ÉS LÉGTECHNIKA, AHOGY MÉG NEM LÁTTA

klíma és légtechnika

Amíg dolgozni, nyaralni vagy üzleti úton van, addig is üzemelteti klíma és légtechnika rendszerét, vagy hagyja felforrósodni otthonát?

Ha 8-10 órán keresztül hűti, a komfort érzet ugyan megvan, de egyáltalán nem gazdaságos, ha hagyja túlmelegedni csak órákkal később érzi a hűtési rendszer pozitív hatásait.

Eszközeink az infra, és termosztátos rendszerek vezérlését is el tudja látni. A multiszenzoroknak köszönhetően, minden helyiség külön-külön és csak annyi ideig van hűtve, ameddig az feltétlenül szükséges. Az előre beállított értékeknek megfelelően mire hazaér, rendszerünkkel maximális komfortérzet érhető el.

Július van, igazán meleg reggelre ébredt és már reggel az első mozdulattól dől önről a víz, vagy még hamarabb. Fülledt volt az éjszaka, de nem a családi kassza ellensége, így nem hagyta éjszakára bekapcsolva a klímát. Ezért most fáradt a kialvatlanságtól és ingerült, de nem csak ön, hanem az egész család is. Nem jól kezdődik a nap!

Ismerős a történet ugye?

Ha meleg van, akkor hűteni kell a lakást, ez tény. Viszont egy állandó komfortérzet megtartása lehet tervezett, és költséghatékony.

Nézzük, hogyan is valósul meg mindez a gyakorlatban:

klíma és légtechnikaHétköznap reggel van, korán kelnek, hat óra. Várnak a napi teendők az egész családra. Kellemes a
hőmérséklet, pedig kint már 28 fok van. A klíma és légtechnika teszi a dolgát. Felöltöznek, legkésőbb a gyerekek is végeznek fél hétre. Mindenki elhagyta a szobáját mostanra. így teljesen értelmetlenné válik a szobák ilyen mértékű további hűtése. Mostantól a klíma és légtechnika rendszerek gazdaságos üzemmódba kapcsolnak, és a külső hőmérséklet szenzoroknak köszönhetően a kinti hőmérséklethez képest három fokkal kevesebb hőfokot tartanak. A redőnyautomatika is segítségünkre van, hiszen ahol közvetlen besütne a nap, ott lehúzva tartja a redőnyt, segítve ezzel a klíma hatékonyabb, gazdaságosabb működését. Ezeket a beállításokat alkalmazva, könnyebben visszahűthető a rendszer és rengeteg fölösleges energia felemésztésétől kímélhetjük meg otthonunkat. Rendszerünk GPS adatok vagy heti programozás alapján számít érkezésünkre, így időben elkezdi a lakásunk klimatizálását, hogy mire hazaérünk tökéletes legyen a klíma. Egyelőre még csak a nappalit hűti, hiszen az a család közös élettere. Mire eljön a fürdés ideje, már a szobák is hűvösebbek lesznek. Az a hőmérséklet, amit lefekvéskor még kellemesnek tartunk, később, amikor alszunk, -mivel szervezetünk kevesebb hőt termel- fáznánk. Az éjszaka folyamán ezért pár fokkal magasabb hőmérsékletet állít be okosotthonunk, figyelve egészségünkre és pihentető alvásunkra.

Fektessen be a jövőjébe! Tájékozódjon munkatársainktól, ossza meg velünk elképzeléseit.