Egy okos redőnyvezérlés kizárja, aminek kint kell maradnia

RedőnyvezérlésNapjainkban a legkeresettebb árnyékoló az épülő családi házaknál a redőny és a zsaluzia. Egy motoros redőny vagy zsaluzia működtetése egyáltalán nem bonyolult és tökéletes kényelmet biztosít használójának. Egy intelligens vezérléssel ellátott motoros árnyékoló komoly szerepet játszik a biztonság és a hőszigetelés növelésében is. Ma már elérhető redőny-, zsaluzia- és függönymozgató motor is. Közös bennünk, hogy mindegyik elektromos motor. Az elektromos motorok egyszerűbb és kedvezőbb árfekvésű fajtája vezérlő elektronika nélkül szerelhető, a legtöbb esetben fali kapcsolóval építik ki. A rádiós vezérlővel ellátott motoroknál a szerkezet vezérlése távirányítóval lehetséges az esetek többségében. Ne csak egy területben gondolkodjon!

A távirányítós árnyékolás megoldásokhoz a gyártók saját, néha talán nem is túl „okos” megoldást alkalmaznak. Ennek hátránya, hogy ezek a rendszerek jellemzően nem kompatibilisek más okosotthon megoldásokkal, és később sem alakíthatók azzá. Akik csak az árnyékolók vezérlésében gondolkoznak, azoknak praktikus lehet a rádióvezérlésű kivitelezés. Ugyanakkor, akinek eszébe jutott valaha is, hogy okosotthont szeretne a közeli vagy távolabbi jövőben, azok számára a kedvezőbb árfekvésű, egyszerűbb motoros vezérlés akár jobb megoldást is jelenthet a megfelelő kiegészítéssel.

Okosotthon rendszerbe illesztés

Az árnyékoló-vezérlés okosotthonba történő illesztéséhez szükség van egy központi vezérlő egységre. A kedvezőbb árfekvésű motorokat használva okosotthon rendszerrel hasonló költségből megvalósítható a vezérlésük, mint a távirányítós változat.
Ezzel a megoldással nem csak automatizálni tudja redőnyeit, zsaluziáit, függönyeit, hanem további hasznos funkciók válnak elérhetővé, mint például:
• távoli elérés lehetősége
• a jelenlét szimuláció
• az időzített vezérlés
• a napszakokhoz igazított vezérlés
• az árnyékolók állapotának visszajelzése
• tetszőleges eseménykövetés
• fogyasztásmérés.

Elgondolkozott már azon, hogy az árnyékolók megfelelő szabályozása révén egyszerre kaphat kényelmi, biztonsági és megtakarítási funkciókat?
Növelje Ön is mostani vagy leendő otthonában a mechanikai védelmet és a hőszigetelést. Továbbá az aktuális hőmérsékleti- és fény viszonyok változásainak figyelembe vételével még jobban fokozható ezeknek a hatékonysága.

Bővíthető rendszer

Ugyanakkor egy okosotthon rendszer nem csak árnyékolás-vezérlésre alkalmas. Bővítheti akár a fűtési rendszer, hangrendszer, öntöző rendszer, vagy a világítás vezérlésével is. A FIBARO rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy épp úgy ahogy nem létezik két egyforma ember, nem létezik két egyforma okosotthon sem. Ahány ház, annyi szokás és megannyi okosotthon megoldás. A lehetőségeknek csak a kreativitás szabhat határt.

Okos redőnyvezérlés a gyakorlatban

Képzelje el, hogy lassan ébrednie kell. Redőnye, vagy reluxája pedig még az ébresztőóra megszólalása előtt már szép lassan engedi be a szűrt napfényt, fokozatosan kiűzve testéből a reggeli fáradtság érzését, szemeit fokozatosan szoktatva a naphoz. Hát nem kellemesebb így az ébredés?

Nyáron a nap közvetlen fűtőerejét automatikusan kizárva segíti hűvösen tartani otthonunkat, támogatva ezzel a klímarendszerünk hatékonyságát, télen pedig a fűtés teljesítőképességét növeli a nap melegének beengedésével.

Gondolta volna, hogy ennyi lehetőség rejlik a redőnyök vezérlésében?