Ahová lép, ott fény terem!

Világításvezérlés

Világításvezérlés: Amikor egy álom valóra válik

Mindamellett, hogy a világításvezérlés közel 15 százalékos megtakarítást biztosít a számunkra, a fény jelenléte olyan nagymértékben meghatározza életünket, hogy az összes ebben rejlő lehetőséget szinte képtelenség felsorolni. Mégis nézzünk rá néhány életszerű példát:

Fogadó és kísérő fény:

Képzelje el, hogy hazaérkezik kocsijával. Fényvezérlés lehetőségét kihasználva kettőt villant a kapun elhelyezett szenzornak, mire a kapu kinyílik, de nem kell aggódnia, hiszen a rendszer GPS adatok alapján már beazonosította önt, így másnak nem engedelmeskedne. A kerti fények felgyulladnak és elkísérik a garázsba, ami szintén nyitva várja. A garázsból kilépve az ajtóig kíséri a fény. Az ajtónyitó szenzornak köszönhetően a kinti fényt felváltja az előszobai.

Éjszaka felkelve ágyából az előre beállított fényerő elkíséri céljához, majd ha visszatért ágyába, magától kikapcsol. Mikor elhagyja otthonát és élesíti a riasztót, az összes felkapcsolva maradt lámpa kialszik. Vezérelheti gombbal, telefonról, kapcsolóról és hihetetlen sok variációt hozhat létre. Csak a fantáziája és igényei szabhatnak határt a világítás vezérlésének.

Jelenlét szimuláció:

Ha nyaralni vagy üzleti úton van, ön szerint hogyan viselkedik egy okosotthon?
Nem is gondolná az ember, hogy az intelligens világításvezérlés is fokozhatja az otthona biztonságát. Tételezzük fel, hogy Ön elutazott és senki nincs a lakásban. Itt jön képbe az okosotthon világításszimulációs képessége, amelynek segítségével véletlenszerűen lehet ki- és bekapcsolni a világítást, azt az érzetet keltve, mintha nyüzsögne az élet otthon. A behatolási szándék elrettentésére ez egy kiváló funkció. Lehet ennél egyszerűbben elhitetni egy besurranóval, hogy otthon van?